Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  50 jaar SABK

23 nov 2022

50 jaar SABK


Op 1 september 1972 startte het eerste schooljaar voor het deeltijds kunstonderwijs in het Egmontkasteel. Doorheen de jaren steeg het leerlingenaantal en de keuze aan opleidingen enorm. Tijd om terug te kijken naar 50 jaar SABK met een tentoonstelling en een artistieke installatie die iedereen uitnodigt voor de spetterende opening op zondag 27 november om 16.00 uur. De werken zijn te bewonderen vanaf 29 november tot 14 januari.

De Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst geeft het artistieke landschap in Zottegem al 50 jaar vorm. De voorbije jaren kozen talloze leerlingen uit het gevarieerde aanbod van de academie. Wat begon als een tekenschool groeide uit tot een broedplaats voor jong en iets ouder talent. En dat er de voorbije 50 jaar enorm veel talent ontsprong in de academie, ontdekken we zeker en vast tijdens de tentoonstelling Archiefbeelden.


Tentoonstelling Archiefbeelden en installatie De Feesttafel

Wie een beeld wil krijgen van de academie door de jaren heen of wie herinneringen wil ophalen aan de academie is welkom voor de tentoonstellingArchiefbeelden. Aan de hand van foto’s, affiches, uitnodigingen en ander beeldmateriaal wordt op deze tentoonstelling 50 jaar academie visueel gemaakt.

Daarnaast stellen de jeugdateliers op de binnenplaats van de academie een artistieke installatie op met als thema De Feesttafel. Alles wat bij een feesttafel te pas komt, wordt letterlijk en figuurlijk uitvergroot en uitgewerkt in papier, karton, verf, piepschuim … geassembleerd tot een over-de-top feestdis.

We nodigen iedereen van harte uit om mee te gaan op deze reis naar het verleden. Bezoekers zijn welkom op de feestelijke opening op 27 november in de academie om 15.00. Vanaf 29 november tot 14 januari zijn de tentoonstelling en installatie te bewonderen.