Corona update 23 juli: Woonzorgcentrum Egmont neemt zijn voorzorgen

Alle bezoeken tijdelijk opgeschort vanaf vrijdag 24 juli - aangepaste bezoekregeling terug mogelijk vanaf dinsdag 28 juli

Het coronavirus is nog niet bestreden, en waakzaamheid blijft van het grootste belang. Gezien de algemeen stijgende trend van het aantal besmettingen in België, werd vandaag beslist de huidige bezoekregeling in het Woonzorgcentrum Egmont met onmiddellijke ingang aan te passen en bezoek zoals het nu is niet langer toe te laten.

Concreet werd beslist om alle bezoek aan het WZC tijdelijk op te schorten vanaf vrijdag 24 juli. Dat betekent dat alle geplande bezoeken vanaf morgen niet langer kunnen plaatsvinden. Vanaf volgende week dinsdag 28 juli zal een nieuwe bezoekregeling van kracht zijn, en hoe het bezoek er dan zal uitzien wordt snel gecommuniceerd.
 
Deze beslissing werd vandaag genomen na grondig intern overleg, na advies van de CRA (Coördinerend en Raadgevend Arts), én rekening houdend met de snel stijgende coronacijfers nationaal. We willen benadrukken dat er geen besmettingen zijn in het WZC. We zijn er tot nu toe bijzonder goed in geslaagd een uitbraak te vermijden en het stadsbestuur en de directie nemen hunverantwoordelijkheid om dat zo te houden. Het bezoek tijdelijk opschorten is een moeilijke maar noodzakelijke maatregel om de bewoners, familieleden en personeel maximaal te beschermen. Hun gezondheid blijft absolute prioriteit.
 
Alle medewerkers van het Woonzorgcentrum stellen komende dagen alles in het werk om vanaf volgende week dinsdag terug bezoek te kunnen toelaten, weliswaar volgens nieuwe richtlijnen. Bezoek op de woning zal niet meer mogelijk zijn, er wordt bekeken hoe dit wel op een veilige manier kan georganiseerd worden. 

We beseffen dat deze beslissing kort dag is, en dat de teleurstelling van bewoners en hun familieleden groot zal zijn. We begrijpen heel goed dat het voor hen bijzonder moeilijke tijden zijn, en zoeken steeds een evenwicht tussen het warmmenselijke en de essentiële veiligheid. De strijd tegen het coronavirus gaat jammer genoeg verder en een snelle beslissing was noodzakelijk. We kunnen er niet genoeg op wijzen dat voorzichtigheid, nu én de komende maanden, van cruciaal belang is. We willen geen enkel risico nemen, en hopen op ieders begrip en verantwoordelijkheidszin om samen het coronavirus buiten de muren van het Woonzorgcentrum te houden.