Corona-info: Zorgcampus Egmont aangepaste werking

Zorgcampus Egmont, de overkoepelende campus waarin het Lokaal Dienstencentrum, het Dagverzorgingscentrum en het Woonzorgcentrum vervat zitten, herneemt geleidelijk de activiteiten. De nodige voorzorgsmaatregelen blijven strikt van toepassing ter bescherming van alle bewoners, bezoekers en medewerkers.

Een overzicht van de aangepaste werking in coronatijden vind je hier. Voor vragen en verdere info, neem je best even contact op met de diensten zelf. 

Woonzorgcentrum Egmont
Vanaf woensdag 17 juni, is er terug bezoek mogelijk op de woning. Voorzichtigheid blijft nog steeds heel belangrijk, dus het bezoek kan er nog niet hetzelfde uitzien als voor de coronacrisis. Er werd tot nu toe bijzonder goed in geslaagd het virus onder controle te houden, laat ons er samen alles aan doen om dat zo te houden door strikt de maatregelen te volgen.

Praktisch: elk bezoek is steeds op afspraak – zonder afspraak op bezoek komen is niet mogelijk.
Bezoek is ook enkel mogelijk op weekdagen, tussen 13 uur en 16.30 uur. Ook alle andere richtlijnen dienen strikt nageleefd te worden.

Wil je graag op bezoek komen in het Woonzorgcentrum? Neem dan altijd eerst contact op met het WZC Egmont: 
 • Telefonisch op het nummer 09/364 56 03 op volgende momenten:
  • Maandag van 11.00 – 12.00 en van 14.00 – 16.00
  • Dinsdag van 11.00 – 12.00 en van 14.00 – 16.00
  • Donderdag van 11.00 – 12.00 en van 14.00 – 16.00
 • Via email naar wzcegmont@ocmw.zottegem.be, met vermelding van naam bezoeker, naam bewoner, relatie tot bewoner en telefoonnummer.

Lokaal dienstencentrum Egmont
Sinds 8 juni is het Lokaal dienstencentrum Egmont terug open voor één-op-één dienstverlening. Vanaf maandag 15 juni worden ook de groepsactiviteiten herstart. Er staan weer heel wat leuke activiteiten op het programma. Anders dan voorheen, vragen we nu wel om op voorhand in te schrijven voor deze groepsactiviteiten.
Inschrijven voor de activiteiten kan via email naar ldcegmont@ocmw.zottegem.be of telefonisch op 09 364 56 95. Het onthaal van het lokaal dienstencentrum is toegankelijk van 9 uur tot 12 uur. Voor meer informatie over de kalender kan je ook terecht op www.zottegem.be/LDCEgmont.

De herstart werd grondig voorbereid en de nodige veiligheidsmaatregelen worden strikt in acht genomen om het lokaal dienstencentrum een veilige plek te maken waar bezoekers met een gerust hart terecht kunnen.
 
Praktisch: bezoekers wordt gevraagd om deze richtlijnen te volgen: hou te allen tijde 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers, draag een mondmaker, was heel regelmatig handen met water en zeep en volg de noest- en niesetiquette. 

Dagverzorgingscentrum Egmont
In het dagverzorgingscentrum zijn de deuren terug open sinds 2 juni, en kunnen gasten er weer terecht voor de specifieke zorgnoden en ondersteuning op maat die zij zo hard nodig hebben.
 
Uiteraard worden ook hier alle voorzorgen genomen om maximale veiligheid te garanderen: 
 • gereorganiseerde infrastructuur om de social distance te kunnen respecteren
 • verplicht gebruik van mondmaskers als de 1,5 meter afstand niet mogelijk is
 • zeer goede handhygiëne gedurende de dag
 • dagelijkse reiniging volgens de richtlijnen van agentschap Zorg en Gezondheid
 • specifieke maatregelen voor het vervoer (terug mogelijk via De Bron) 
 • controle temperatuur en symptomen bij aankomst, en procedure als een gast ziek blijkt te zijn
 • enkel gasten worden toegelaten, geen familieleden of bezoekers
 • strikte scheiding van bewoners en medewerkers van het Woonzorgcentrum
Het dagverzorgingscentrum is terug open van maandag tot vrijdag en heeft plaats voor 15 gasten. Er zijn nog beschikbare plaatsen dus senioren vanaf 65 jaar die – nu meer dan ooit – ondersteuning nodig hebben, zijn welkom en kunnen een plaatsje aanvragen. Ook voor personen met dementie die nu door een bijzonder moeilijke periode gaan, bieden we structuur en zorg.
 
Voor alle praktische afspraken, openingsuren en informatie, kan je contact opnemen via email naar dvcegmont@ocmw.zottegem.be of telefonisch op het nummer 09 364 56 90.
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory