Vaccinaties

 
België is gestart met de vaccinatie tegen het coronavirus. Vaccinatie is vrijwillig en gratis voor elke burger.
 
De vaccinatie verloopt in verschillende fases (klik hier voor een schema van het faseplan). Eerst, in januari en februari, komen woonzorgcentra en zorgpersoneel aan de beurt, daarna alle 65-plussers, risicopatiënten en essentiële beroepen en in een derde fase (juni) de rest van de volwassen bevolking. Vaccinatiecentra, waaronder ook in Zottegem, zullen ervoor zorgen dat iedereen veilig, snel en dichtbij een vaccin krijgt. 
 
Het vaccinatiecentrum 7 dagen op 7 doen draaien, daar zijn veel helpende handen voor nodig. Wil jij jouw steentje bijdragen aan de vaccinaties in onze regio? Dan kan je via www.zottegem.be/helpt registreren als vrijwilliger. We zoeken mensen met verschillende profielen: administratief, logistiek, medisch, ...die zich langdurig kunnen engageren. In deze eerste stap verzamelen we alle gegevens, in een volgende fase kunnen we alle aangemelde vrijwilligers gericht contacteren worden per profiel.
 
Meer weten over de coronavaccins? Op deze websites vind je veel info en een antwoord op heel wat vragen:

Waarom je laten vaccineren?

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de coronacrisis achter ons te laten en stukje bij beetje weer ons oude leven te kunnen oppikken.

Helder antwoord op al jouw vragen

Die coronavaccins, hoe werkt dat en zijn die wel veilig? In deze video krijg je een helder antwoord op deze en andere vragen.

Vaccinatiecentrum Zottegem

Er komt een vaccinatiecentrum voor de inwoners van Oosterzele, Brakel en Zottegem in de fuifzaal, op de site van de Bevegemse vijvers. 

 
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory