Rampoefening Bevegemse Vijvers op 18 september 2017

De burgemeester en Dienst Veiligheid van Zottegem zetten sterk in op preventie om risico’s te beperken en incidenten te vermijden. Daarnaast willen we als stad goed voorbereid zijn, als er zich toch een incident zou voordoen. Dankzij oefeningen met alle disciplines leren we elkaar beter kennen, wat het vertrouwen en de samenwerking tijdens een echte noodsituatie alleen maar ten goede komt.

De stad Zottegem organiseert daarom op maandag 18 september 2017 een rampoefening, in samenwerking met Brandweerzone Vlaamse Ardennen, AZ Sint-Elisabeth, het Rode kruis, Politiezone ZTG-HER-SLH, OCMW Zottegem, Onze-Lieve-Vrouwcollege, PTI Zottegem, Koninklijk Atheneum Zottegem en Hogeschool Vives.

Van ongeveer 12u tot 16 uur wordt een Multidisciplinaire evacuatie van de Fuifzaal Bevegemsevijvers geoefend , waarbij de inzet en samenwerking van de verschillende diensten worden getest en echte middelen worden ingezet.

Er wordt geen publiek op het oefenterrein toegelaten. Tijdens rampenoefeningen wordt gekeken of de verschillende autoriteiten en hulpdiensten goed met elkaar samenwerken, en of de juiste besluitvormingsprocedures gevolgd worden en hoe bijvoorbeeld de onderlinge informatiedoorstroming verloopt. Dit soort zaken oefenen is een belangrijk element in de voorbereiding op werkelijke rampen. Na afloop van de oefening volgt een evaluatie tussen de verschillende betrokkenen.

Scenario

Tijdens de fuif laatstejaars van de Zottegemse scholen is er een bommelding waardoor de Fuifzaal dient geëvacueerd te worden naar nabij gelegen Opvang Centra.

Impact voor de omgeving

Er zal nauwelijks impact zijn aangezien de lln. te voet komen en er geen brandweerwagens ingezet worden.

Mocht u nog vragen hebben dan kan u contact opnemen met het secretariaat van stad Zottegem.

 


Secretariaat

Administratief Centrum Sanitary
Gustaaf Schockaertstraat 7, 9620 Zottegem
09 364 64 53
secretariaat@zottegem.be

Maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur.Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory