Heraanleg Provinciebaan (N46)

Heraanleg N46 Zottegem - Oosterzele

Op woensdag 10 februari 2021 vond een online infosessie plaats over de heraanleg van de N46 Zottegem - Oosterzele. De presentatie kan je onderaan deze pagina downloaden. Daarvind vind je meer informatie over hoe de nieuwe N46 er zal uitzien, regels inritten, hoe de werken worden aangepakt, en contactgegevens van de bereikbaarheidsadviseur.
 
Weg- en rioleringswerken in Elene en Velzeke 
In het voorjaar 2021 starten de weg- en rioleringswerken aan de Provinciebaan (N46) in Elene en Velzeke. Onze stad slaat hiervoor de handen in elkaar met de gemeente Oosterzele, Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Met de vernieuwing van de Provinciebaan maken we deze weg veiliger en comfortabeler voor alle weggebruikers. 

Door de slechte staat van de weg, worden de werken anders aangepakt dan oorspronkelijk gepland. Zo wachten we bijvoorbeeld niet op de uitvoering van een aantal rioleringswerken. Op die manier kan er sneller gebruik gemaakt worden van een volledig vernieuwd wegdek. In een eerste fase wordt er gewerkt van de Europaweg tot spoorwegovergang. Daar vernieuwt AWV het wegdek. Het fietspad krijgt een nieuwe laag asfalt. Deze werken starten in maart of april en duren tot net voor de zomer. Meteen daarna start de tweede fase waarbij de weg tussen de spoorwegovergang tot iets voorbij het kruispunt met de Steenbekestraat een grondige facelift krijgt. Deze werken duren tot het najaar van 2021. 

In 2022 volgt de zone van de Provinciebaan 152 (dierenarts) tot net voor het kruispunt met de Opstalstraat. Daar worden de toplaag van de rijweg vernieuwd en de verzakte zones aan de zijkant van de weg hersteld. In 2024 en 2025 starten rioleringswerken in de zone van de Provinciebaan ter hoogte van het huisnummer 152 (dierenarts) tot de Windmolenstraat. Op dat moment zal de weg ook hier een uitgebreide make-over krijgen. 

Tijdens de eerste fase van de werken zullen de zones waarin gewerkt wordt afgesloten zijn voor alle verkeer. Zowel fietsers als het lokale doorgaande verkeer worden omgeleid. Wie in de werfzone woont, zal zijn woning voor en na de uren waarin gewerkt wordt, wel kunnen bereiken.

Meer informatie over de werken leest u op www.wegenenverkeer.be/zottegem.
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory