Gratis verzekering

Het engagement van de vele vrijwilligers aan een warme en solidaire Vlaamse samenleving is van onschatbare waarde. De erkenning die de samenleving en overheid kan uitdrukken voor dat vrijwillig engagement, zit in het creëren van een vrijwilligersvriendelijk klimaat. Daarom zorgt Vlaanderen voor een gratis vrijwilligersverzekering.  Samen zorgen we dat vrijwilligers in Vlaanderen de beste bescherming genieten!
 
Vanaf 1 april 2019 is er een nieuwe gratis vrijwilligersverzekering. De erkenningscriteria, het reglement en de polis van de gratis vrijwilligersverzekering veranderen. De verzekering wordt aangeboden in Vlaanderen en aan Nederlandstalige organisaties in Brussel. Organisaties die nog in aanmerking komen, kunnen vanaf 1 april hun nieuwe erkenningsnummer aanvragen. Ze krijgen na goedkeuring beschikking over 1000 gratis vrijwilligersuren gedurende 12 maanden. Na die periode kunnen ze hun erkenning verlengen.  

Verzekeringsplicht?

In heel wat gevallen ben je als organisatie verplicht om je vrijwilligers te verzekeren tegen burgerrechtelijke aansprakelijkheid. Maar ook als je geen verzekeringsplicht hebt, is het verstandig om je vrijwilligers goed te beschermen. Dat kan met deze gratis polis. Je hebt als erkende organisatie recht op 1000 gratis vrijwilligersuren.  De verzekering is vooral interessant voor occasionele of tijdelijke initiatieven. Lees alles over de verzekeringsplicht en de gratis vrijwilligersverzekering op www.vrijwilligersverzekeren.be van het Vlaams Steunpunt vrijwilligerswerk.

Voor wie?*

Deze verzekering komt ten gunste van de vrijwilligers actief in vrijwilligersorganisaties in heel Vlaanderen en Brussel (als de voertaal Nederlands is), en vooral van zij die wettelijk minder goed beschermd zijn:
 
  • feitelijke verenigingen zonder winstoogmerk;
  • startende vzw’s en vzw’s zonder personeel;
  • lokale afdelingen van een koepel-vzw, voor de verzekering van extra activiteiten.

Hoe werkt het?

Je hebt een geldig erkenningsnummer nodig, waarmee je de activiteiten ten laatste 48 uur vooraf kan verzekeren. Regel alles online op www.gratisvrijwilligersverzekering.be.
 


Verzekeringen

Administratief Centrum Sanitary
Gustaaf Schockaertstraat 7, 9620 Zottegem
09 364 64 76
verzekeringen@zottegem.be

Maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur.Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory