Home  /  Cultuur, sport en vrije tijd  /  Bibliotheek  /  Inschrijven

Inschrijven


Inschrijven in de bibliotheek is voor iedereen gratis.
Om lid te worden van de bibliotheek, laat u eenmalig uw elektronische identiteitskaart registreren aan de balie. Hebt u die niet, dan is er steeds een inschrijvingsformulier beschikbaar. U ontvangt een gratis bibliotheekkaart. Indien u de kaart verliest, betaalt u 3 euro voor een nieuwe.
 
Materiaal ontlenen
Per afdeling kunt u tien stuks ontlenen. Alle materialen worden voor drie weken uitgeleend. Verlengen kan, als de werken niet gereserveerd zijn door een andere lezer. Verlengen kan eenvoudig via zottegem.bibliotheek.be. Log in via Mijn Ovinob.
Op deze site kunt u eveneens opzoeken of een boek aanwezig is in de collectie van de bibliotheek en of het uitgeleend is of niet. Ook het krantenarchief kan hier geraadpleegd worden. Vraag hiervoor eerst een code aan in de bibliotheek.
 
Tarieven
Uitlenen van bibliotheekmaterialen kost u helemaal niets! Ook surfen op het internet is gratis per sessie van een half uur. Een print kost 0,05 euro, een kopie 0,15 euro en een reservatie 0,50 euro.
 
Materiaal terugbrengen
Brengt u uitgeleend materiaal te laat terug, dan wordt een boete aangerekend. Deze bedraagt 0,20 euro per week, per werk en 1,20 euro per week voor cd’s en dvd’s. Bijkomende administratieve kosten vallen ten laste van de ontlener. Buiten de openingsuren kunt u uw materialen kwijt in de bookdrop. Dit is de bus in de voordeur van de bibliotheek.