Huisregels

Inschrijven

Inschrijven  in de bibliotheek is voor iedereen gratis! Wanneer je lid wil worden van de bibliotheek laat je eenmalig je elektronische identiteitskaart registreren aan de balie. Heb je die niet dan vul je aan de balie een formulier in met je naam, geboortedatum en adres. Met die gegevens wordt er dan voor jou een bibliotheekkaart aangemaakt. De eerste keer krijg je deze kaart gratis. Indien je deze verliest betaal je 3 euro voor een nieuwe.

Materialen lenen

Per afdeling kan je tien stuks uitlenen. Alle materialen worden voor drie weken uitgeleend. Verlengen kan, als de werken niet gereserveerd zijn door een andere lezer. Je kan makkelijkst verlengen via zottegem.bibliotheek.be. Log in via Mijn Ovinob.

Op dezelfde site kan je opzoeken of een boek aanwezig is in de collectie van de bibliotheek en of het uitgeleend is of niet. Ook het krantenarchief kan je daar raadplegen. Daarvoor moet je wel een keer naar de bibliotheek gaan om een code te vragen. 

Tarieven

Uitlenen van bibliotheekmaterialen kost je niets! Op Internet kan je gratis surfen per sessie van een half uur. Een print kost 0,05 euro, een kopie 0,15 euro en een reservatie 0,50 euro.

Materiaal terugbrengen

Wanneer je materialen te laat terugbrengt wordt je een boete aangerekend. Deze bedraagt 0,20 euro per week, per werk en 1,20 euro per week voor cd"s en dvd"s. Bijkomende administratieve kosten vallen ten laste van de lener. Buiten de openingsuren kan je materialen kwijt in de bookdrop. Dit is de bus in voordeur van de bibliotheek.

 

Print...