Mountainbikeroutes

Zottegem beschikt over 3 permanente mountainbikeparcours

De bewegwijzering is uniform voor alle permanente routes in Vlaanderen die tot stand kwamen via Sport Vlaanderen. De startplaats is het sportcentrum Bevegemse Vijvers. Daar staat een aankondigingsbord met de nodige informatie.
 
De kleurcodes geven een aanwijzing van de moeilijkheidsgraad en de afstanden.De totale afstand van deze route bedraagt 68 km en doet alle 11 deelgemeenten van groot-Zottegem aan.
  • De groene lus leidt u rond het centrum van Zottegem en de afstand bedraagt 21 km en 35% off-road.
  • De blauwe lus vormt samen met de groene een parcours van 30 km en 39% off-road. Het is een eerder vlak traject. Langs deze lus zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden.
  • De rode lus sluit eveneens aan op de groene. Zij brengt u langs pittoreske plaatsen, toont u het natuurschoon van de heuvelachtige Vlaamse Ardennen en is een echte must voor de natuursportliefhebber. Groen en rood is samen 38 km en 46% off-road.
  • De groene, rode en blauwe lus geeft op de teller 47km weer waarvan 47% off-road. De sportieve mountainbiker kan hier zijn hart ophalen.
De signalisatiesymbolen zijn een gekleurde (rood - blauw - groen) driehoek met twee fietswielen onderaan.
 
In Oombergen (blauw parcours) is er aansluiting met het mountainbikeparcours van Sint-Lievens-Houtem (35 km) en in Michelbeke (rode parcours) is er mogelijkheid om verder het parcours van Brakel (49 km) te volgen. Deze aansluiting staat aangeduid met dezelfde geel gekleurde pijltjes.
  • Vertrekpunt + parking: Bevegemse Vijvers (sportcentrum)
  • Overeenkomstige NGI-kaart: Zottegem: 30/1-2
  • De kaart met de verschillende mountainbikeparcours ligt ter beschikking op de sportdienst en dienst toerisme aan 2 €
Raadpleeg de routes via de website van Sport Vlaanderen.
 

Informatieborden

 
Informatiebord aan zwembad Bevegemse Vijvers
 
Informatiebord aan zwembad Bevegemse Vijvers
 

Informatiebord in de Groenstraat te Brakel