Speelkaarten

Unieke speelkaartenset bij de viering van dertig jaar stad Zottegem

Eeuwenlang was Zottegem een gemeente met een stadhuis. Pas in 1985 werd Zottegem langs parlementaire weg, onder andere op initiatief van toenmalig burgemeester Herman De Loor officieel stad. Dat is exact dertig jaar geleden.
 
Om die stadstitel te herdenken wordt een uniek kaartspel gelanceerd. Het kwam er op initiatief van Hugo Diependaele, internationaal gerenommeerd speelkaartenverzamelaar en het werd uitgewerkt door de Stedelijke Academie Beeldende Kunst.
 
 
De studenten van de ateliers tekenkunst en oriëntatie beeldende kunsten ontwierpen het kaartspel waarbij originaliteit en het artistieke primeert. Elke kaart van het spel is een uniek kunstwerk geworden.
 
Er werd geopteerd voor speelkaarten met matte afwerking en rechte hoeken, dit op formaat 67x97 mm voor de luxe-editie en 63x88 mm (pokerformaat) voor de gewone editie. Op een afzonderlijke kaart worden de namen van alle leerlingen vermeld.

De luxe-editie werd in zeer beperkte oplage gedrukt en wordt verkocht aan 25 euro het doosje.

De gewone editie, in een traditioneel kartonnen doosje is te verkrijgen aan 5 euro per stuk.

Bestellen

Voor de luxe-editie wordt gewerkt met inschrijving. U vult onderstaand formulier in, waarna u een factuur zal worden toegestuurd. Na betaling van deze factuur kunt u de speelkaartenset afhalen op de dienst Toerisme vanaf maandag 14 september.

Vanaf die dag kunt u de speelkaarten hier ook tegen cash betaling krijgen.
 
U kunt met dit formulier ook de gewone set voor u reserveren. Vanaf 14 september kunt u de speelkaarten ook tegen cash betaling op de dienst Toerisme krijgen.
 
 
De speelkaarten worden gelanceerd bij de tentoonstelling in de Stedelijke Academie Beeldende Kunst op vrijdag 11 september.

Bestelformulier

Het online bestelformulier vindt u hier terug.