Beleidsverklaring 2013-2018

 Onze Egmontstad beschikt over heel wat troeven. We zijn de poort van de Vlaamse Ardennen, gelegen in een schitterende groene en aantrekkelijke omgeving. We kunnen beroep doen op goede transportverbindingen naar Gent en Brussel. We beschikken over een uitgebreid net aan sportieve en culturele faciliteiten, een stevig sociale dienstverlening, een uitgebreid scholennet en een activiteitenkalender om u tegen te zeggen.

Een recente bevraging wijst uit dat de Zottegemnaar verknocht is aan zijn stad en hier graag blijft wonen. In ons stadscentrum kan men terecht in heel wat kwaliteitsvolle winkels en horecazaken.

Zottegem heeft dus heel wat troeven om een stad te zijn waar het aangenaam is om te vertoeven. Naast die bestaande troeven, die we moeten bewaren en nog versterken, staat echter nog een heel aantal belangrijke uitdagingen op ons te wachten, willen we van Zottegem een stad maken waar het aangenaam blijft om te wonen, te werken en te winkelen.

Met deze beleidsnota geven we aan waar onze prioriteiten de komende jaren liggen. We zullen deze prioriteiten realiseren in moeilijke socio-economische omstandigheden en met beperkte financiële middelen. We zullen dan ook creatief moeten zijn.

Maar bovenal willen we verder op een open en eerlijke manier onze mooie stad besturen.

Het worden ongetwijfeld zes boeiende jaren met af en toe tegenwind op een geaccidenteerd parcours, te vergelijken met dat van een stevige Alpenrit. Maar zeg nu zelf, worden de mooiste overwinningen niet bergop behaald?

De beleidsverklaring 2013-2018 vindt u terug onder downloads.
 
Print...