Zoetegemfestival - 20 juni tot 13 juli 2014

Voor de eenentwintigste keer op rij wordt de stad Zottegem meer dan veertien dagen lang omgetoverd tot één groot cultureel evenement: het ‘Zoetegemfestival’, een unicum in Zuid-Oost-Vlaanderen. Met deze naam, waaronder het geheel sinds een paar jaar gepresenteerd wordt, verwijzen we naar de verklaring van de gemeentenaam ‘Zottegem’.

De zoete ondertoon van de naam weerspiegelt de filosofie van het initiatief: ruim twintig verenigingen werken mee aan het programma. Dat doen ze allemaal belangeloos, in hun vrije uren en met een aanstekelijk enthousiasme. Daarnaast geven ook nog een vijftal organisaties een duwtje mee. Dit zorgt uiteraard voor een wel erg speciale sfeer.

In het park van het Kasteel van Egmont vindt op zaterdag 21 juni Jazz Zottegem at the Bib plaats met als hoofdact niemand minder dan An Pierlé. Op donderdag 3 en 10 juli worden de eerste Parkconcerten van deze zomer georganiseerd. Al deze manifestaties zijn gratis toegankelijk.

Op zondag 6 juli vieren we Vlaanderen Feest, ook deze keer geconcentreerd in en om de dekenale kerk, met een beiaardrecital, een optreden van Crescendo en een concert van Coclico & Co. Een drieluik dat de stad gratis aanbiedt naar aanleiding van de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap.

Vrijdag 11 en zaterdag 12 juli is het verzamelen geblazen op de Festivalweide aan de Bevegemse Vijvers waar Rock Zottegem zijn tenten opslaat. Op de affiche staan onder meer: Europe, The Sisters of Mercy, De Jeugd van Tegenwoordig, Daan en Starsailor.

Het Zoetegemfestival sluit dit jaar af op zondag 13 juli met de grote fietszoektocht in Sint-Goriks- Oudenhove.

Verder zijn er nog ruim twintig tentoonstellingen, wandelingen en happenings in het centrum en de deelgemeenten.

Over dit unieke gebeuren in Zuid-Oost-Vlaanderen leest u alles in de folder die u kunt terugvinden onder downloads

Downloads

Zoetegemfestival.pdf (3.043 KB) editeer
 
Print...