Zoetegemfestival - 24 juni tot 10 juli 2016

Voor de drieëntwintigste keer op rij wordt de stad Zottegem veertien dagen lang omgetoverd tot één groot cultureel evenement: het ‘Zoetegemfestival’, een unicum in Zuid-Oost-Vlaanderen. Met deze naam, waaronder het geheel sinds een paar jaar gepresenteerd wordt, verwijzen we naar de verklaring van de gemeentenaam ‘Zottegem’.
 
De zoete ondertoon van de naam weerspiegelt de filosofie van het initiatief: ruim twintig verenigingen werken mee aan het programma. Dat doen ze allemaal belangeloos, in hun vrije uren en met een aanstekelijk enthousiasme. Daarnaast geven ook nog een vijftal organisaties een duwtje mee. Dit zorgt uiteraard voor een wel erg speciale sfeer.
 
In het park van het Kasteel van Egmont vindt op zaterdag 25 juni "Jazz Zottegem at the Bib” plaats met o.a. Rebirth::Collective en Sioen, met presentatie door Jean Blaute en DJ Herr Seele. De avond voordien kunt u hier Vierklank. Balkan Sounds meepikken en op zondag is er een aperitiefconcert met Norbert Detaeye.
 
Op zondag 10 juli vieren we Vlaanderen Feest, ook deze keer geconcentreerd in en om de dekenale kerk, met een beiaardrecital, een optreden van Crescendo en een concert van het Duo Cordial, twee internationaal geschoolde topmusici van eigen bodem. Een drieluik dat de stad gratis aanbiedt naar
aanleiding van de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap.
 
Vrijdag 8 en zaterdag 9 juli is het verzamelen geblazen op de Festivalweide aan de Bevegemse Vijvers waar ROCK ZOTTEGEM zijn tenten opslaat. Op de affiche staan onder meer: Elvis Costello & The Imposters, Grace Jones, The Hives, The Kooks, De Jeugd van Tegenwoordig en Channel Zero.
 
Verder zijn er nog ruim twintig tentoonstellingen, wandelingen en happenings in het centrum en de deelgemeenten.

Over dit unieke gebeuren in Zuid-Oost-Vlaanderen leest u alles in de folder onder downloads.
 

Downloads

Zoetegemfestival 2016.pdf (330 KB) editeer
 
Print...