Zaterdag 19 november staat Zottegem in het teken van Sinterklaas

Zaterdag 19 november 2016 staat Zottegem in het teken van Sinterklaas, met de Sinterklaasparade én met de wereldrecordpoging schoentjezetten. Het wordt ongetwijfeld top!

In het park van het Kasteel van Egmont, die dag omgedoopt tot Sinterklaaspark,  vindt de wereldrecordpoging schoentjezetten plaats. Van 11 tot 14 uur kan iedereen zijn schoentje inleveren. Van 16 tot 17 uur kan het opnieuw opgehaald worden. Elke deelnemer krijgt een diploma én een gevuld schoentje. We twijfelen er niet aan, lacht schepen van Citymarketing Kurt De Loor, dit wereldrecord gaan we breken!
 
In de vroege namiddag trekt de Sinterklaasparade door het centrum. Een praalstoet, de Sint en 99 Zwarte Pieten paraderen van 14 tot 15.30 uur door de centrumstraten.
 
Dat heeft uiteraard gevolgen voor de verkeers- en parkeerregeling. Om alles in goede banen te leiden en om de parade veilig te kunnen laten verlopen, zijn de centrumstraten parkeer- en verkeersvrij van 12 tot 16 uur. De exacte regeling werd eerder aan alle omwonenden bezorgd.
 
De ongetwijfeld talrijke kinderen die met hun (groot)ouders naar onze stad afzakken, kunnen parkeren op de talrijke (gratis) parkings aan de rand van het centrum en ook net buiten het parcours, licht burgemeester Jenne De Potter toe. De parking aan de Meersstraat, achter het station, de OCMW-parking, de parking aan de Vestenstraat en op het terrein van de vroegere brandweerkazerne en de parking aan de Sanitary zijn (vlot) bereikbaar. Alleen de parking aan de Molenstraat kan niet gebruikt worden. Wie de bus wil nemen, kan achter het station terecht.
 
‘Kindjes die in een rolstoel zitten, krijgen een eigen veilige plek aan het stadhuis. In het stadhuis wordt ook een plek voorzien mochten kindjes hun ouders kwijt geraken.’ zegt schepen Kurt De Loor.
 
19 november wordt een dag om naar uit te kijken!


 
Print...