Wedstrijd “het Mijnwerkerspad op rijm”

Naar aanleiding van de Week van de Poëzie, die dit jaar loopt van 30 januari tot 5 februari, organiseert de stad Zottegem de wedstrijd "Het Mijnwerkerspad op rijm”.

De wedstrijd vormt een onderdeel van het project "Sporen in de Tijd”, een initiatief van de vzw Trage Wegen, waarin naast de stad Zottegem ook Zwalm, Brakel, Flobecq, Ellezelles en Ronse participeren. Hoofdmoot van het project vormt de rondreizende tentoonstelling, waarvan het startschot zal worden gegeven in Sint-Goriks-Oudenhove”.

Elke Zottegemnaar kan gratis deelnemen door het indienen – per brief of per mail – van maximaal twee gedichten met als onderwerp het Mijnwerkerspad.

Van elke inzender zal door een deskundige jury één gedicht worden geselecteerd en alle selecties zullen worden gebundeld.

De drie beste werken zullen worden geprint op groot formaat en tijdens Erfgoeddag , op zondag 27 april 2014, worden geafficheerd langs het Mijnwekerspad.

Het inzenden van de gedichten dient te gebeuren uiterlijk op vrijdag 28 februari 2014. Liefst per mail naar cultuur@zottegem.be. Per brief kan ook: Stad Zottegem. Dienst Cultuur, Markt 1, 9620 Zottegem.

 
Print...