Jazz Zottegem op 21 juni 2014

De zomer wordt naar jaarlijkse gewoonte muzikaal ingeluid met Jazz Zottegem (at the bib) in het mooie Egmontpark.Jean Blaute heeft vorig jaar Zottegem teruggevonden en dit jaar neemt hij de presentatie van het festival op zich. En er valt opnieuw wat aan te kondigen!

In de reeks ‘beste nieuwkomer’ opent het alom geprezen Trioxide.

Meteen daarna volgt een klepper op de vleugelpiano: An Pierlé. Vorig jaar bracht ze haar nieuwe plaat ‘Strange days’ uit.

Accordeonist Tuur Floorizoone raakte bekend met zijn meeslepende soundtrack van ‘Aanrijding in Moscou’. Hij gaat bij ons in duel met Didier Laloy, ook op accordeon.

Na Philip Catherine en Jef Neve ontbrak nog één Belgische Jazz-grootheid op het lijstje van Jazz Zottegem: Bert Joris met zijn quartet!

Afsluiten doet Jazz Zottegem opnieuw met een DJ.

DJ Dunya is een vaste waarde op Pole Pole en was vorig jaar nog te zien op Tomorrowland. Hij swingt en grooved met saxofonist Eric Morel als special guest!

Nog een leuke extra: nieuw dit jaar is de overdekte Duvel-lounge bar. Daar zal artistiek duizendpoot en gelauwerd schrijver Christophe Vekeman tussen de concerten door plaatjes draaien!
 
 
Print...