Grote Prijs Stad Zottegem - 18 augustus 2015

Voor de 80ste keer wordt op kermisdinsdag traditioneel de Grote Prijs Stad Zottegem verreden. Daarmee is de GP Zottegem, in de volksmond nog altijd de ‘Dr. Tistaertprijs’ genoemd, één van de oudste wielerwedstrijden van ons land.

De GP is een wielerwedstrijd met een bijzondere uitstraling. Een ‘kermiskoers’ maar dan wel één van UCI categorie 1.1 én een wedstrijd die wordt betwist in een unieke sfeer met duizenden liefhebbers in de straten van onze stad. Kermisdinsdag staat dan ook dubbel aangestreept in de agenda van vele Zottegemnaren.

Dat Zottegem een voorliefde voor wielrennen heeft is al langer bekend. Onze Egmontstad, ook wel bekend als de ‘Poort van de Vlaamse Ardennen’, kijkt immers uit op een prachtig geaccidenteerd landschap die menig wielerharten sneller doet slaan. Legendarisch zijn de Paddestraat en de Lippenhovestraat die internationaal bekend, bemind maar ook gevreesd zijn onder wielerliefhebbers. In die grote wielertraditie heeft Zottegem zich dan ook kandidaat gesteld als ‘Dorp van de Ronde’ voor het jaar 2017.

 

Start aan de Bevegemse Vijvers om 12.30 uur. Aankomst op de Meerlaan tussen 16.30 en 17 uur.

Downloads

Affiche GP Stad Zottegem.pdf (2.274 KB) editeer
 
Print...