Groepsaankoop planten en bomen

Op voorstel van gedeputeerde Alexander Vercamer, bevoegd voor landbouw en platteland, deelt de deputatie het volgende mee:

De Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt land- en tuinbouwers bij het aanplanten van bomen of struiken op hun bedrijf en organiseert een groepsaankoop plantgoed.

Wie deelneemt aan de groepsaankoop kan ook rekenen op een subsidie van 75 % op het aankoopbedrag met een maximum van 250 EUR.

Hoe bestellen?

Iedere Oost-Vlaamse land- en tuinbouwer kan streekeigen bomen en struiken, klimplanten, kleinfruit en fruitbomen bestellen via een bestelbon die terug te vinden is op www.oost-vlaanderen.be/groepsaankoopplantgoed. De volledig ingevulde bestelbon moet vóór 31 januari 2014 terugbezorgd worden via mail aan filip.de.smet@oost-vlaanderen.be of via post naar Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, dienst Landbouw en platteland, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent. Het bestelde plantgoed is eind februari 2014 af te halen op één van de verdeelpunten.

Stimuleren landschapsintegratie

Met deze actie wil de Provincie de integratie van agrarische bedrijfsgebouwen in het landschap verbeteren.

Landschappelijke integratie richt zich niet enkel op bedrijfsgebouwen, maar zorgt mee voor het herstel en onderhoud van kleine landschapselementen in het omliggende landschap.

Aanplantingen bieden bescherming tegen weersomstandigheden en bevorderen de biodiversiteit. Een aantrekkelijk landbouwbedrijf draagt bovendien bij tot een positief imago van de land- en tuinbouwsector.

Contactgegevens

Gedeputeerde Alexander Vercamer
Gouvernementstraat 1, 9000 Gent
Telefoon: 09 267 82 33

Provincie Oost-Vlaanderen
Dienst Landbouw en Platteland
Gouvernementstraat 1, 9000 Gent
Contactpersoon: Filip De Smet
Telefoon: 09 267 87 75
GSM: 0486 78 64 01
E-mail: filip.de.smet@oost-vlaanderen.be
www.oost-vlaanderen.be/groepsaankoopplantgoed


 
Print...