Dag van de trage weg - 16 10 2016

De stad Zottegem neemt dit jaar voor de tweede keer deel aan de Dag van de Trage Weg, een initiatief van de Trage Wegen vzw.
 
Zottegem wil hiermee het tragewegenproject dat onder impuls van schepen van mobiliteit Peter Vansintjan nu voor het tweede jaar loopt in samenwerking met het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen in de verf te zetten.
 
 Afgelopen zomer hebben een geëngageerde groep vrijwilligers het grootste gebied in kaart gebracht: de deelgemeenten centrum, Leeuwergem, Grotenberge, Godveerdegem en Erwetegem. Dit najaar komt de werkgroep met vertegenwoordigers van alle gebruikersgroepen van de Trage Wegen samen om aan de hand van de opgemaakte evaluatiekaarten het geïnventariseerde grondgebied te bespreken.

Op zondag 16 oktober organiseert de stad samen met haar partners (Provincie Oost-Vlaanderen, Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen, Trage Wegen vzw en Wandelclub Egmont) opnieuw een wandeling langs de trage wegen van de geïnventariseerde gebieden. Het parcours is een update van de bestaande Grotenbergewandeling, aangepast langs zoveel mogelijk trage wegen.

Extra is dat we dit jaar ook willen inzetten op een informatieve wandeling.

We brengen onze burgers in contact met realisaties en plannen van het bestuur waar de burgers vaak niet vertrouwd zijn. Zo wordt de wandeling tevens een boeiende ontdekkingstocht doorheen een deel van de stad. Met vooral de klemtoon op mobiliteit, een hot, maar eveneens een heikel thema.
 
Geïnteresseerden kunnen wandelen vanaf 8 uur ’s morgens over een afstand van 5 of 8 kilometer met start en aankomst aan het Hemelrijk. Even uitblazen kan halverwege in het voormalige klooster van Erwetegem. Goed schoeisel is, gezien het seizoen en het parcours, aangewezen. Parkeren kan op de parking van de Bevegemse Vijvers.
 
 
 
 
Print...