2013 - Nummer 2

Download

Voorwoord

Beste stadsgenoten,

Het tweede nummer van 2013 van ons stedelijk informatieblad verschijnt aan de vooravond van de ‘grote vakantie’. Hopelijk wordt het een schitterende zomer, want na een strenge en lange winter en een kwakkelend voorjaar zijn we dringend toe aan een zonnige en deugddoende vakantie.

De zomermaanden zijn in onze stad traditioneel drukke maanden, met tal van grotere en kleinere manifestaties. Het startschot wordt gegeven door het Zoetegemfestival, een cultuurbad van ruim twee weken dat grotendeels wordt geschraagd door verenigingen en vrijwilligers. Uitschieters zijn hier Rock Zottegem (12 en 13 juli) en de stedelijke 11 juliviering, opnieuw met een programma in en rond de dekenale kerk. Een programma dat u gratis wordt aangeboden ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag. Samen zorgen deze topmanifestaties ervoor dat zij een unicum zijn in Zuid-Oost-Vlaanderen en een weerklank vinden tot ver er buiten.

Dit jaar starten we met een 21 julihappening ter gelegenheid van onze nationale feestdag. Het wordt een gratis gezinsnamiddag aan de Bevegemse Vijvers.

Zottegem en wielrennen, dat zijn twee handen op één buik. De ganse zomer kunt u deelnemen aan een fietszoektocht op een speciaal voor de ‘Ronde 100’ uitgestippeld parcours. Wie wil, kan zich ook meten met de stenen van de Paddestraat. En vanzelfsprekend wordt ook dit jaar op de dinsdag van de augustuskermis de Grote Prijs Stad Zottegem, betwist.

Uiteraard, maar dan zijn we al september, neemt onze stad ook deze keer deel aan de Open Monumentendag. Daarnaast is er een ruim sport- en jeugdaanbod, met de sportkampen, de speelpleinwerking en nog veel meer.

Kortom, onze stad leeft deze zomer en heeft voor elk wat wils in petto.

Als bestuur werken we intussen hard aan de kleine en grote dossiers die het leven in onze stad aangenamer maken. De renovatie van het centrum trekt daarbij het meeste aandacht, maar ook in de deelgemeenten wordt heel wat werk verzet.

We wensen u alvast een deugddoende vakantie!

Jenne De Potter
Burgemeester